måndag 2 februari 2015

Not that kind of girl: En ung kvinna berättar vad hon "lärt av livet" av Lena Dunham

Not That Kind of Girl När tv-serien Sex and the city avslutades 2004 så lämnade den ett tomrum, i alla fall hos mig. År 2012 dök det upp en ny tv-serie som skulle vara raka motsatsen till Sex and the city. Istället för glamour, lyckliga slut och shopping så skulle Girls belysa mer vardagliga och realistiska livsöden med en humoristisk underton. Givetvis blev jag nyfiken!
Lena Dunham som regisserat tv-serien Girls och som också har huvudrollen i den har lyckats att fånga många av livets dråpliga situationer med hög igenkänningsfaktor. Dock tycker jag att hon ibland tenderar att lyfta fram lite väl mycket ”misär” men det är kanske just därför som det blir så otroligt roligt!
Nu handlar egentligen inte det här inlägget om tv-serien Girls utan om biografin ”Not that kind of girl” som är en spinoff på tv-serien.
Boken innehåller berättelser om allt ifrån jobbiga och vidriga pojkvänner, misslyckade dejter, galna barndomsminnen, vänskap, karriär, modehets och kroppsuppfattning till terapi.
Öppenhjärtligt och fantastiskt roligt delar Lena Dunham med sig av alla sina hemligheter och hennes råd till andra kvinnor så att de ska slippa att upprepa samma misstag som hon gjort. Boken är en blandning av kåseri, biografi och självhjälpsbok -allt i ett och samma paket.  
"Dunham's writing is just as smart, honest, sophisticated, dangerous, luminous, and charming as her work on Girls. It's essential quality is a kind of joyful super-awareness: of herself, the world, the human. Reading her makes you glad to be in the world, and glad that she's in it with you." George Saunders. (Adlibris, 2014)
Jag gillar verkligen om den här boken! Det är en bladvändare som är lätt att följa med i. Den är humoristisk men samtidigt allvarlig. Den perfekta boken och avbrottet när man vill läsa något som är lättsamt!  /Therese

Inga kommentarer:

Skicka en kommentar